Laatste update: 28/08/2020 

Om iedereen een veilig en aangenaam bezoek te garanderen in deze tijden van de pandemie, hebben we een aantal veiligheidsmaatregelen genomen die we u vragen in acht te nemen en te respecteren.

Every Inside Has an Outside (04 — 08.09.2020)

Van 4 tot 8 september organiseert Kunstenfestivaldesarts Every Inside Has an Outside, een vijfdaags evenement in Schaarbeek, met als doel om te reflecteren op de tijd waarin we leven door middel van negen artistieke projecten en een programma van ontmoetingen.

Het programma van Every Inside Has an Outside bestaat uit:

 • activiteiten in openlucht op het terrein van Maison des Arts (Anne Teresa De Keersmaeker & Radouan Mriziga, Begüm Erciyas, Tuan Andrew Nguyen, reeks ontmoetingen/debatten) en in de openbare ruimte (Guy Wouété, Gwendoline Robin),
 • voorstellingen in een theaterzaal waarbij het publiek zit in ‘bubbels’, met een verminderde publiekscapaciteit (Jisun Kim, Phia Ménard, Trajal Harrell),
 • performance/installatie in een zaal via een uitgestippeld parcours voor het publiek (Wang Bing).

Algemeen

 • Als u ziek bent, symptomen heeft of in contact bent geweest met iemand die ziek is, vragen we u om thuis te blijven.
 • Houd ten allen tijde minstens 1,5 meter afstand met personen buiten uw ‘bubbel’.
 • Draag altijd een masker tijdens uw aanwezigheid op de site van Maison des Arts en in de Hallen van Schaarbeek.
 • Vermijd lichamelijk contact
 • Was uw handen regelmatig met de ter beschikking gestelde desinfecterende handgel.

Vragen over veiligheid in verband met Covid-19

Moet ik een mondmasker dragen? Ja. Het dragen van een mondmasker is overal en ten alle tijden verplicht (zowel buiten als binnen in de zaal). We verwachten u mét mondmasker. Kunstenfestivaldesarts voorziet geen mondmaskers.

Is er mogelijkheid om de handen te ontsmetten? Ja. Aan de ingang van de site bent u verplicht om uw handen te ontsmetten. Nadien voorzien we verschillende punten waar u uw handen kan ontsmetten met handgel ; aan de ingang van het zalengebouw, net voor het binnengaan in de zaal, aan de uitgang en aan de toiletten (hier heeft u de mogelijkheid om uw handen te wassen en/of te ontsmetten met handgel.)

Wat is de publiekscapaciteit van de voorstellingen? De publiekscapaciteit is afhankelijk van elk project. Wij verbinden ons ertoe de, door de overheid opgelegde, maximum publiekscapaciteit te respecteren, zowel voor binnen- als voor buitenevenementen.

Hoe verloopt de publieksstroom? Kunstenfestivaldesarts heeft een aangepast circulatieplan opgesteld waarbij social distancing goed toepasbaar is en waar publieksstromen elkaar niet kruisen. We zorgen dat de signalisatie ervan duidelijk en zichtbaar is. We zorgen dat er genoeg personeel aanwezig is om het publiek te begeleiden.

Wanneer mag ik de zaal betreden? De deuren van de zaal gaan 30 min voor de voorstelling open. We vragen u om de zaal binnen te gaan samen met de mensen van uw bubbel. Als iemand uit uw ‘bubbel’ later aankomt dan u, vragen we u om op een afstand te wachten en samen in de rij te gaan staan.

Hoe wordt social distancing bewaard? In de zalen worden rijen en stoelen opengelaten om 1,5 meter afstand tussen de bubbels te garanderen. De zaal zal rij per rij gevuld worden, zo zullen de toeschouwers elkaar niet kruisen. Onze hosts zorgen ervoor dat u goed begeleid wordt.

Met hoeveel personen mogen we naast elkaar zitten? U kan per gereserveerde bubbel (maximum 5 personen) de zaal betreden en zo plaatsnemen in de rij waar de host u naar begeleidt. Komt u alleen, geen probleem, u zal op een stoel zitten waar aan beide kanten 1,5 meter afstand is tot de andere bezoekers bubbels.

Worden de zalen/stoelen ontsmet? Ja. De verschillende zalen worden telkens voor iedere voorstelling gepoetst. Hetzelfde geldt voor het podium. Gangen worden dagelijks gepoetst met een professioneel reinigingsmachine. We zullen ook na elke voorstelling de stoelen ontsmetten met een alcoholoplossing van minstens 70%, evenals deuren, klinken en rondom de klinken.

Is er toevoer van verse lucht in de zalen? We voorzien een permanente ventilatie met 100% verse lucht bij voorstellingen in alle zalen van Les Halles de Schaarbeek.

Hoe wordt de veiligheid op het podium gegarandeerd? Op het podium worden de regels nauwgezet opgevolgd. Er wordt ingezet op veiligheid, hygiëne en afstand. De artiesten creëren voor de duurtijd van repetitie en voorstelling een eigen bubbel, met inachtneming van strikte restricties in hun privéleven en tijdens de voorbereiding. De rest van de crew (productie, techniek, publieksbegeleiding,…) blijft altijd op afstand, zowel van elkaar als van publiek en artiesten.

Kan ik de zaal verlaten tijdens de voorstelling? Nee. Als u eenmaal op uw plaats zit, vragen we u te blijven zitten tot het einde van de voorstelling.

Hoe de zaal verlaten na de voorstelling? Volg aan het einde van de voorstelling de aanwijzingen van ons team en de signalisatie naar de uitgang. Het verlaten van de zaal, rij voor rij, zal langer duren dan normaal. Wij danken u bij voorbaat voor uw geduld! Opgepast : wanneer u de zaal verlaat kan u niet terug naar binnen, u moet dus langs de uitgang naar buiten.

Heeft u een ticket voor een andere, latere voorstelling op dezelfde dag? Ga terug naar de ingang aan la Maison des Arts. Dit is belangrijk omdat zo het éénrichtingsverkeer van het circulatieplan gerespecteerd wordt.

Is er een vestiaire? Wat met plooifietsen? We voorzien geen vestiaire om te vermijden dat teveel mensen daar samenkomen. We voorzien wel een opbergplaats voor plooifietsen aan het infopunt op de site van la Maison des Arts. Het achterlaten van de plooifietsen is op eigen verantwoordelijkheid.  

Vragen over tickets

Zijn de tickets enkel online te koop of ook aan het bespreekbureau? Tickets kunnen enkel gereserveerd worden via Kunstenfestivaldesarts, online en telefonisch. Er is geen fysiek bespreekbureau.

Wat als ik niet naar de voorstelling kan komen? Gezien de zeer beperkte capaciteit vragen we u ons zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Als u ons uiterlijk om 12 uur 's middags op de dag van de voorstelling op de hoogte brengt, kunt u een terugbetaling van uw tickets vragen.

Wat als ik tickets koop en de voorstelling wordt geannuleerd? U kan uw tickets zonder enig risico aankopen. Bij annulering kiest u zelf voor een terugbetaling of voor een bijdrage aan de getroffen artiesten van Kunstenfestivaldesarts.

Kan ik genummerde tickets kopen? Neen, er zijn enkel ongenummerde tickets te koop, zowel voor het programma buiten als in de zalen.

Kunnen er de avond zelf nog tickets gekocht worden? Er is geen avondkassa. Tickets kunnen enkel per telefoon (zie Tickets) en online (tot 30 min voor de voorstelling) aangekocht worden.

Zijn er wachtlijsten indien een voorstelling uitverkocht is? In tegenstelling tot onze gebruikelijke praktijk, zullen er geen wachtlijsten zijn. Alle geannuleerde tickets worden opnieuw te koop aangeboden, aarzel dus niet om af en toe opnieuw de website te raadplegen. De online ticketverkoop sluit 30 minuten voor de voorstelling.

Worden laatkomers toegelaten? Neen, laatkomers worden niet toegelaten.

Wat doet het festival met mijn contactgegevens? Uw contactgegevens worden opgevraagd bij uw bestelling. Wij zullen deze enkel gebruiken om u instructies of belangrijke informatie met betrekking tot de voorstelling te sturen, alsmede om eventuele ‘contact tracing’ in geval van besmetting mogelijk te maken.  

Praktische informatie

Ik heb een kaartje voor een voorstelling/talk van het festival gereserveerd. Waar moet ik terecht? De toegang tot alle activiteiten van het festival (met Tickets) gebeurt via la Maison des Arts (Haachtsesteenweg 147 in Schaarbeek).

Vanaf hoe laat gaan de deuren open? U bent welkom op de site van La Maison des Arts vanaf één uur voor de voorstelling. De deuren van de zaal gaan 30 minuten voor de voorstelling open, kom dus ruim op tijd. Het onthaal van het publiek met de nieuwe veiligheidsmaatregelen zal trager verlopen.

Is er mogelijkheid om iets te drinken ? Op de koer van La Maison des Arts is er de mogelijkheid om op het terras een drankje te nuttigen vanaf 1 uur voor de voorstelling, rekening houdend met volgende maatregelen en gegevens : 

 • we voorzien plaats voor maximum 70 personen
 • één tafel = één bubbel = maximum 5 personen
 • beperkte kaart
 • bediening aan tafel door personeel met masker
 • we vragen om zoveel mogelijk cashless te betalen
 • er wordt uitsluitend zittend geconsumeerd

Hoe gebeurt de toegangscontrole? Er is een eerste toegangscontrole voorzien bij het betreden van de La Maison des Arts-site : enkel de personen met een ticket voor een voorstelling mogen de site betreden. Nadien, vanaf 30 minuten voor de voorstelling, vooraleer u het zalengebouw betreedt, zal uw ticket gescand worden.

Zijn er toiletten voorzien? Ja. Toiletten staan tot uw beschikking op de binnenplaats van Maison des Arts. Die worden regelmatig gereinigd. Aarzel niet om ze voor de voorstelling te gebruiken.  

Varia

Rijden bussen en trams zoals gepland? Controleer zeker voor uw vertrek het uurschema van MIVB/STIB.

Villo station : 144 - Sainte-Marie/Sinte-Maria, 1030 Schaerbeek

Extra informatie U vindt alle informatie over het protocol via https://sectorgidscultuur.be/

Het corona-aanspreekpunt voor Kunstenfestivaldesarts is Britt Roger Sas: britt@kfda.be

The Diasporic Schools (01 — 31.10.2020)

Alle activiteiten van The Diasporic Schools zullen online plaatsvinden en vereisen daarom geen speciale veiligheidsmaatregelen.

News From Home (26 — 29.11.2020)

Voor de geplande voorstellingen in het kader van News From Home verwijzen wij u naar de maatregelen die de partnerlocaties hebben genomen.

Deze maatregelen werden opgesteld op basis van de websites www.sectorgidscultuur.be en www.info-coronavirus.be en dankzij de waardevolle hulp van onze collega's van oKo (overleg kunstenorganisaties) en het Theaterfestival.