Vanwege de SARS-CoV-2 crisis zijn wij helaas genoodzaakt de 25e editie van het festival in mei 2020 te annuleren, waaronder dit project.

De missie van het festival is altijd geweest artistieke creatie te steunen. Wij houden ons ook vandaag aan die kernopdracht en we willen de artiesten en medewerker·sters van het festival blijven steunen in de huidige situatie en in hun toekomst.

U kunt bijdragen aan de actie van het festival door online Ghost Tickets te kopen. Bedankt voor uw hulp en steun. Take care!

Untitled

    08/05 - 30/05  | 12:00 - 20:00

Free Entrance

Vernissage op 07.05 om 18:00

In samenwerking met Cinéma Galeries presenteert het Kunstenfestivaldesarts een tentoonstelling met werk van Pedro Costa, filmmaker en beeldend kunstenaar uit Portugal en sleutelfi guur van de 21ste-eeuwse cinema. Pedro Costa gaat in zijn films steeds op zoek naar het uitgeslotene en onzichtbare. Vaak verbeelden de films, in een vorm tussen fictie en documentaire, het dagelijkse leven van mensen op de rand van de maatschappij en immigranten uit de arbeidersbuurten van Lissabon. Dit filmmateriaal, gemaakt in Kaapverdië tijdens de opnames van zijn iconische film Casa de lava, is kenmerkend voor zijn melancholische meditatie over liefde en eenzaamheid in relatie tot het eiland. Deze projecties worden vergezeld door de filmische hommage van Jean-Marie Straub en Danièle Huillet aan de schrijver Mallarmé. Al deze projecties gaan een expliciet fysieke relatie aan met de brute tentoonstellingsruimte van Cinema Galeries waar ze rechtstreeks geprojecteerd wordt op de naakte bakstenen. Parallel aan de tentoonstelling presenteert Cinéma Galeries een overzicht van al zijn films. Een uitgelezen kans om het werk van deze eigenzinnige kunstenaar te ontdekken.

Presentatie en coprodructie: Kunstenfestivaldesarts-Cinéma Galeries
Met de steun van: de Ambassade van Portugal in België

Back to top