The Guided Tour – Once We Shared Consequent Masturbation

    09/05  | 19:00
    12/05  | 19:00
    13/05  | 19:00
    26/05  | 19:00
    27/05  | 20:00

€ 14 / € 10
1h 20min
EN

Staande voorstelling
Combi-ticket The Absent Museum + performance € 20

Nástio Mosquito is een performer, dichter, muzikant, videokunstenaar en ga zo maar door, die sinds enkele jaren timmert aan een oeuvre dat even onklasseerbaar als ondoorgrondelijk is. Als kunstenaar zet hij eerst en vooral zichzelf in scène. Hij wil zijn culturele, sociale en politieke identiteit op losse schroeven zetten en switch daartoe voortdurend van rol en houding. Op het Kunstenfestivaldesarts kruipt hij in de huid van Abdul RodeLaisse, een denkbeeldige museumgids die vluchtelingen, daklozen en andere vergeten burgers clandestien rondleidt in de tentoonstelling Het afwezige museum in WIELS. Mosquito gaat in tegen het steeds dominanter wordende discours van de curator en stelt de autoriteit van taal in vraag. Meer nog dan een alternatief tentoonstellingsparcours brengt hij een parallel scheppingsverhaal, waarin esthetische analyse vrolijk verweven wordt met fictie en maatschappijkritiek.

Een creatie van
Nástio Mosquito

In het kader van
Het afwezige museum

Geschreven & gecreëerd door
Nástio Mosquito & Bedwyr Williams

Uitvoering
Nástio Mosquito & Guy Dermul

Presentatie
Kunstenfestivaldesarts, WIELS

Productie
ZZZZZ

Back to top

“[…] Wat vinden we belangrijk. Het is zo moeilijk om gewoon belangrijk te vinden wat je belangrijk vindt… Intelligentie, relevantie, capaciteit en erkenning zijn zo afhankelijk van de dingen, principes en oorzaken waarvan we zeggen dat we ze belangrijk vinden. Ik geef geen reet om gorilla’s. Ik geef geen reet om nutteloze oude mensen. Ik maal gewoon niet over het concept van gelijkheid. En wat, kunst??!!!! […]” Zoals op eengegeven moment verklaard door Abdul RodeLaisse.

Nástio Mosquito, geboren op Aarde en woonachtig op een van haar continenten, neemt een nieuwe rol aan: Abdul RodeLaisse, een museumgids die clandestiene rondleidingen organiseert voor vluchtelingen, daklozen, en vergeten burgers. Het is een stuiptrekking van liefde, verontwaardiging, hoop, wanhoop en de strijd om de weg van het geloof, de toewijding, de focus en het vertrouwen onder controle te krijgen. Mislukking wordt in deze voorstelling met wetenschappelijke toewijding gevierd.

Back to top