On traversera le pont une fois rendus à la rivière

    23/05  | 20:30
    24/05  | 20:30
    25/05  | 18:00
    26/05  | 20:30
    27/05  | 20:30

€ 18 / € 14
1h 20min
FR > NL

L’Amicale de production sloopt de muur tussen kijkers en luisteraars! In On traversera le pont une fois rendus à la rivière zijn er enerzijds de toeschouwers die de voorstelling in de theaterzaal beleven, anderzijds de luisteraars die vanop afstand meevolgen via de radio. Het toneel wordt een laboratorium voor coöperatief theater. De makers, kijkers en luisteraars onderzoeken samen hoe ze met de middelen van het theater empathische circuits tussen mensen kunnen realiseren. Het stuk projecteert de weg die ze samen afleggen, doorheen het virtuele mijnenveld van de representatie. Het publiek – ter plaatse en in de ether – wordt overgeleverd aan een bevreemdend spel dat de ervaring van de voorstelling totaal verandert. De voorstelling is alleen geslaagd als iedereen zijn best doet. Het is een heen-en-weer tussen groep en individu, doorheen de tunnels van de verbeelding tot aan een nieuwe verwondering over de werkelijkheid. Wat je zelf doet, doe je beter!

Je kan deze voorstelling ook van thuis uit volgen.

Een voorstelling van
Antoine Defoort, Mathilde Maillard, Sébastien Vial & Julien Fournet

Concept
Antoine Defoort, Mathilde Maillard, Sébastien Vial

Artistieke medewerking
Julien Fournet

Uitvoering
Arnaud Boulogne, Mathilde Maillard, Sébastien Vial

Geluid & muziek
Lieven Dousselaere

Licht
Alice Dussart

Toneelmeester
Emilie Godreuil

Artistieke & technische ondersteuning
Samuel Hackwill

Webontwikkeling
Etienne Boutin, Samuel Hackwill, Guillaume Libersat

Kostuums
Fabian Foort

Productieleiding
Marion Le Guerroué

Administratie & technische leiding
Camille Bono, Kevin Deffrennes, Eric Tartinville, Margot Vouters, Emmanuelle Wattier

Spreiding
Marine Thévenet

Met dank aan
Virginie Charlet, Anna Czapski, Caroline Daish, Mathilde Decaux

Presentatie
Kunstenfestivaldesarts, Théâtre Varia

Productie
L’Amicale de production (Rijsel)

Coproductie
Kunstenfestivaldesarts, steirischer herbst festival (Graz), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Vooruit (Gent), Le phénix scène nationale Valenciennes pôle européen de création, Biennale de la danse de Lyon 2018, Le Vivat, scène conventionnée d’Armentières, Carré-Colonnes, Le CENTQUATRE, La Filature Scène nationale (Mulhouse), Halle aux grains – Scène nationale de Blois, MA scène nationale – Pays Montbéliard, Théâtre Garonne scène européenne (Toulouse), Noorderzon/Grand Theatre (Groningen), Künstlerhaus Mousonturm (Frankfurt)

Met de steun van
Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Le Tripostal – Ville de Lille

Met de steun van
DICRéAM, Ministère de la Culture et de la Communication (DRAC Nord-Pas-de-Calais)

Voorstelling in Brussel met de steun van
Institut français & Ambassade de France en Belgique in het kader van EXTRA

Project gecoproduceerd door
NXTSTP, met de steun van het Cultuurprogramma van de Europese Unie

Back to top

L’Amicale de production is een samenwerkingsplatform voor artistieke creatie, een laboratorium voor methodologisch onderzoek waar kunstenaars op zoek gaan naar nieuwe manieren om zich te verhouden tot hun kunst en werk. Jaar in jaar uit is het idee van samenwerking niet alleen een prikkel maar ook een uitdaging gebleken. Door ons vak vanuit coöperatief perspectief te benaderen, zijn we voortdurend op zoek naar een alternatief dat strookt met onze persoonlijke wensen en onze politieke verzuchtingen: we willen afstappen van de concurrentieslag, een nieuw ritme vinden voor het creatieproces, schaalvergroting creëren voor werkingsmiddelen en competenties, en bovenal projecten tot leven brengen. Vanuit de overtuiging dat de aard van de productiestructuur een impact heeft op het artistieke eindproduct, stellen we de methode centraal in het werkproces. Aan ons coöperatieve avontuur nemen alle beroepen deel: regisseurs, acteurs, techniekers, productiemedewerkers, logistieke en administratieve medewerkers, en ook onze partners. Niet alleen zorgen we met L’Amicale voor de productie en spreiding van voorstellingen, we willen ook het eenvoudige idee uitdragen dat het mogelijk is om onafhankelijk en collectief te creëren. We openen ruimten voor artistieke dialoog, proberen werkmethodes uit en geven blijk van economische solidariteit. Ons werk is ernstig knutselwerk en collectieve prototyping. De samenwerking vindt plaats tussen ons, in onze creaties, met het publiek en onze partners, hier en op andere plaatsen in de wereld. Samenwerking is zowel het middel als het doel, en mondt uit in artistieke en kunsteducatieve projecten die verslag uitbrengen van het menselijk bestaan en onze capaciteit om te handelen, te denken en te doen.

Back to top