Kom met de hele familie naar het festival! Op zaterdag 05.09 staat er een activiteit op het programma op maat van kinderen in samenwerking met la Maison des Arts. Deze activiteit is tweetalig en gratis, na inschrijving.

Interactief bezoek aan de tentoonstelling Tomber en Amour gevolgd door een creatieve workshop

05.09
Maison des Arts Schaarbeek
Leeftijd: 6 — 12 jaar
Tweetalig NL / FR

16:00 — 18:00 tijdens Letters from Attica

Op zaterdag 05.09 organiseren het Kunstenfestivaldesarts en la Maison des Arts de Schaarbeek een interactieve rondleiding in de tentoonstelling Tomber en Amour, gevolgd door een creatieve workshop. Kinderen worden uitgenodigd om samen de werken in de tentoonstelling te ontdekken en de opgedane inspiratie vrij spel te laten tijdens de workshop, terwijl hun ouders naar de voorstelling kijken. Deelname is gratis, op vertoon van een ticket van het voorstelling.

De tentoonstelling

La Maison des Arts stelt werken tentoon uit de privécollectie van Christophe Veys. Deze collectionneur verzamelt hedendaagse kunst sinds 20 jaar. Elk werk in zijn collectie heeft een diepe indruk op hem nagelaten of heeft hem door elkaar geschud. Hij is vereerd om zijn passie in een tentoonstelling te delen met het publiek met als rode draad de liefde en variaties daarop.

Tijdens het speelse en interactieve bezoek ontdekken de deelnemers de collectie aan de hand van anekdotes, observatiespelletjes, vraagstukken en gesprekken.

Workshop Papier mon amour, een schrift vol liefdeswoorden.

Hebben jullie in de tentoonstelling het aantal verschillende soorten, door de kunstenaars gebruikte papier geteld? Waar hebben zij al het papier gevonden?

Een oude koffer in la Maison des Arts bevat honderden pagina’s papier. Schriftpapier, waar al op gedrukt werd, pagina’s uit boeken, postkaarten, tekenpapier, wegenkaarten, … Elk blad draagt zijn eigen geschiedenis en vervult een functie.

Door een heerlijke mengeling van al het papier te maken, gaan we samen een klein papieren schriftje maken. Op elke pagina, zullen we vervolgens woordjes schrijven, liefdeswoorden of vriendschapswoorden… Tijdens deze activiteit zullen de deelnemers uitgenodigd worden om deel te nemen aan een gesprek over liefhebben. Daarnaast zullen ze een klein schriftje leren boekbinden dat verschillende soorten papier bevat. Iedereen kan zijn.haar creatie meenemen naar huis.

Meer informatie & reserveringen
annabel@kfda.be
+ 32 487 07 88 34

Gelieve de leeftijd te vermelden van het kind dat u wenst in te schrijven.