Ben je leraar? Kom samen met je leerlingen naar het Kunstenfestivaldesarts!

Met de juiste omkadering is ons uitdagend festivalprogramma ook toegankelijk voor kinderen en jongeren. Daarom organiseren we tweetalige, kunsteducatieve activiteiten voor scholen. Zowel voor leerlingen/studenten in het basis-, secundair als hoger onderwijs. Tijdens én buiten de schooluren.

Meer info?

Neem contact op met Anne Watthee via 02 226 45 73 of per e-mail.

Schoolvoorstelling

Het reguliere festivalprogramma vindt doorgaans plaats in de avond. Op onze vraag presenteert een artiest haar/zijn project ook tijdens de schooluren. We kiezen voor een artistiek uitdagend project dat actief burgerschap van leerlingen weet aan te wakkeren.

Alice Ripoll — aCORdo

In aCORdo kaart de Braziliaanse choreografe Alice Ripoll maatschappelijke thema’s aan zoals discriminatie, machtsrelaties in de openbare ruimte én (bewegings)vrijheid. We voorzien een inleiding in de klas én een actieve workshop met Alice en haar dansers, uitgedacht op maat van je klasgroep.

Je kan de schoolvoorstelling met je klas bijwonen aan een voordelig scholentarief. De omkadering is gratis.

Lesmap

Ook de avondvoorstellingen willen we toegankelijk maken voor scholen en groepen. Daarom kiezen we één project uit waarvoor een specialist op vlak van kunsteducatie een lesmap opmaakt. Daarin vind je meer informatie over de artiest en het werkproces, alsook educatieve oefeningen zoals een inleidend spel, een kijkoefening voor tijdens de voorstelling en oefeningen ter nabeschouwing.Je kan de geselecteerde avondvoorstelling bijwonen aan een voordelig school- of groepstarief.

Op vraag geeft de auteur van het dossier een (gratis) inleiding of nabeschouwend atelier in jouw klas.
De lesmap (NL/FR) verschijnt in de loop van maart 2018 op deze pagina.

Traject op maat

Het liefst werken we samen met jou een traject uit op maat van jouw leerlingen. Het traject kan verschillende vormen aannemen en zowel binnen als buiten de schooltijd plaatsvinden; afhankelijk van de interesses en mogelijkheden van jouw groep: een presentatie van het festival, een inleiding, een rondleiding in een expo of specifiek gebouw, een blik achter de schermen, een ontmoeting met een kunstenaar, enz.

We komen graag langs om samen een traject op maat te bespreken en uit te werken.