W.I.T.C.H.E.S Constellation

€16 / €13 (-25/65+)
± 1h 30min

Ontmoet de artiesten na de voorstelling op 19/05

Eeuwenlang is de benaming ‘heks’ gebruikt om vrouwen aan te duiden die omwille van hun intelligentie, non-conformisme en onafhankelijkheid als gevaarlijk en ongewenst werden beschouwd. In werkelijkheid ging het om vrouwen die niet alleen geïnspireerd durfden te zijn, maar ook moedig, agressief, nieuwsgierig, seksueel bevrijd, revolutionair. De laatste jaren kent hekserij als denkbeeld een heropleving, voornamelijk binnen het activisme van kunstenaars, feministen, queers en ecologisten. Als reactie tegen onderdrukking streven ze naar een meer ethische en minder individualistische bestaansorde. Dit maakt hekserij vandaag tot een metafoor voor militant anders-zijn. Met W.I.T.C.H.E.S Constellation verbindt choreografe en danseres Latifa Laâbissi deze ideeën met haar eigen praktijk. De avond wordt opgevat als een soort soirée composée waarin verschillende kunstvormen samenkomen: Laâbissi presenteert Witch noises, een stuk geïnspireerd door La danse de la sorcière van Mary Wigman uit 1926, terwijl kunstenaar-performer Paul Maheke zorgt voor een performatieve installatie. Verder maakt ook de workshop met Laâbissi en onderzoeker-curator Anna Colin deel uit van het project. Join the constellation! « Sorcellerie ».

Zie ook
Workshop Alternatives sorcières met publieke presentatie op 20/05 – 18:00

Witch noises
Door & met 
Latifa Laâbissi

Kostuumontwerp 
Nadia Lauro

Belichting 
Yves Godin

Percussies 
Cookie

Geluidsontwerp 
Olivier Renouf

Technische leiding 
Ludovic Rivière

Dank aan 
Mary Anne Santos Newhall


A Familiar Familial Place of Confusion
Concept 
Paul Maheke

In samenwerking met 
Alix Maheke

Met de steun van 
Galerie Sultana, Chisenhale Gallery & Davidoff Arts Initiative


Presentatie 
Kunstenfestivaldesarts, Charleroi danse

Productie 
Figure Project

Coproductie 
Kunstenfestivaldesarts, Charleroi danse – Centre chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles, VIADANSE (Belfort), La Passerelle (Saint-Brieuc), CN D – Pantin, CCN2 (Grenoble), Le Triangle (Rennes), ICI (Montpellier)

Residenties 
Musée de la Danse – CCNRB (Rennes), La Ménagerie de Verre als deel van Studiolab

Met de steun van 
French Institute & de Ambassade van Frankrijk in België, in het kader van EXTRA

Figure Project is een « Compagnie à rayonnement national et international – CERNI », met de steun van het Ministerie van Cultuur - DRAC Bretagne. Figure Project krijgt de steun van Département d’Ille-et-Vilaine, Conseil Régional de Bretagne & de stad Rennes

Back to top