Uso umano di esseri umani

1h 30min
IT > FR / NL

15/05 – 17:30 + 20:30
16/05 – 17:30 + 20:30
17/05 – 17:30 + 20:30
18/05 – 17:30 + 20:30
19/05 – 13:00

Treed binnen in het raadselachtige universum van Romeo Castellucci. Na het overweldigende succes van zijn Dantetrilogie in 2009 keert de Italiaanse theatermaker terug naar het Kunstenfestivaldesarts, dit keer met een intiem project dat ons naar het hart van zijn artistieke praktijk voert. Uso umano di esseri umani (Menselijk gebruik van menselijke wezens) is een pareltje van theatrale spitsvondigheid, dat de kracht van Castellucci’s theater blootlegt. Het stuk is een oefening in de Lingua Generalissima, een kunstmatige taal die sinds dertig jaar wordt ontwikkeld door de Socìetas Raffaello Sanzio. In de leegte van een verlaten gebouw onderwerpen de acteurs het wonderverhaal van de verrijzenis van Lazarus telkens opnieuw aan een systeem van vereenvoudiging en abstractie. Keer op keer op keer… tot er niets anders meer overblijft dan enkele woorden, pure emoties en de kracht van onze eigen verbeelding.

Een project van
Romeo Castellucci

Live muziek
Phurpa

Tekst
Claudia Castellucci

Geluid
Scott Gibbons

Met
Simone Bobini, Bernardo Bruno, Silvano Voltolina

Regieassistent
Silvano Voltolina

Techniek
Dario Boldrini

Geluidtechniek
Stefano Carboni

Rekwisieten
Vito Matera Gionni Gardini

Productie
Benedetta Briglia, Cosetta Nicolini

Promotie & communicatie
Valentina Bertolino, Gilda Biasini

Administratie
Michela Medri, Elisa Bruno, Simona Barducci

Zakelijk adviseur
Massimiliano Coli

Presentatie
Kunstenfestivaldesarts, Tour & Taxis

Productie
Socìetas Raffaello Sanzio (Cesena)

Coproductie
Kunstenfestivaldesarts, Electrotheatre Slanislavsky (Moskou)

Gecreëerd tijdens ‘And the fox said to the crow. Special linguistics course’, locatieproject in het kader van Bologna 2014

Back to top

Romeo Castellucci (1960) is afkomstig uit het Italiaanse Cesena. Na aan de Accademia di Belle Arti Bologna schilderkunst en scenografie te hebben gestudeerd, sticht hij in 1981 de Socìetas Rafaello Sanzio met Claudia Castellucci en Chiara Guidi. Met dat gezelschap realiseert hij een reeks voorstellingen die hij niet alleen regisseert maar waarvoor hij ook de decors maakt, de klank- en lichtregie verzorgt en de kostuums ontwerpt. Romeo Castellucci’s creaties worden in meer dan 50 landen getoond. In de hele wereld staat hij bekend voor zijn visie op het theater als een vorm van totaalkunst die een integrale perceptie vereist. Hij schrijft verscheidene theoretische essays over theaterregie, die parallel lopen met zijn eigen artistieke parcours. Romeo Castellucci slaagt erin de dramaturgie te bevrijden van de heerschappij van de literatuur. Zijn werk staat voor complex en plastisch theater waar rijke, krachtige beelden centraal staan. Sinds 2006 werkt Romeo Castellucci alleen. Zijn voorstellingen worden geselecteerd en geproducet door de meest prestigieuze festivals en opera- en toneelhuizen wereldwijd.

Back to top