The Time We Share

3 versions : FR / NL / EN

BOEKPRESENTATIE
8/05 – 12:00

The Time We Share is een boek met de dramaturgie van een voorstelling. In dit boek reflecteren meer dan veertig auteurs over veel voorkomende thema’s uit de voorbije twee decennia van het Kunstenfestivaldesarts. Het is een duurzaam residu van een efemere kunstpraktijk en een naslagwerk waarin het verleden zich opent naar de toekomst. The Time We Share is een uitnodiging om mee na te denken over de podiumkunsten en de manier waarop ze de samenleving binnensijpelen en er ook vorm aan geven. Het boek bevat sporen van markante projecten uit negentien festivaledities en bijdragen van kunstenaars en denkers die vanuit de podiumkunsten over de wereld willen nadenken. Enkele thema’s uit het boek komen ook aan bod tijdens drie zaterdagnamiddagen: reflectiemomenten met lezingen, workshops, screenings en ontmoetingen – over het levend geheugen van de podiumkunsten, over de tijd die we delen.

Redactie
Daniel Blanga-Gubbay & Lars Kwakkenbos

Met bijdragen van
Antonia Baehr, Brett Bailey, Jérôme Bel, Romeo Castellucci, Boris Charmatz, Bojana Cvejic, Pieter De Buysser, Antoine Defoort, Piersandra Di Matteo, Tim Etchells, William Forsythe, Rodrigo García, Heiner Goebbels, Edit Kaldor, William Kentridge, Amir Reza Koohestani, Joris Lacoste, Maurizio Lazzarato, André Lepecki, Thomas Madden, Renzo Martens, Christoph Marthaler, Chantal Mouffe, Reza Negarestani, Jean-Louis Perrier, Jeroen Peeters, Mariano Pensotti, Dan Perjovschi, René Pollesch, Walid Raad, Milo Rau, Claude Régy, Rimini Protokoll, Anna Rispoli, Suely Rolnik, Eszter Salamon, Walid Sadek, Árpád Schilling, Christophe Schlingensief, Gerald Siegmund, Isabelle Stengers, Tiqqun, Pieter T’Jonck, Frank Vande Veire, Sarah Vanhee, Benjamin Verdonck, e.a.

Vormgeving
Casier/Fieuws

Een uitgave van
Kunstenfestivaldesarts & Mercatorfonds naar aanleiding van de twintigste editie van het Kunstenfestivaldesarts in mei 2015

Met de steun van
SThree, Arctic Paper Benelux

Back to top

Daniel Blanga-Gubbay (1982) woont en werkt in Brussel. Na het behalen van zijn diploma filosofie aan de Università Iuav di Venezia werd hem een Europese PhD toegekend aan de universiteit van Palermo, de universiteit van Valencia en de Freie Universität Berlin. Hij doceert politieke filosofie van de kunsten aan de Académie Royale des Beaux Arts in Brussel. Tegelijk wijdt hij zich aan een onderzoeksproject op de Heinrich Heine Universität in Düsseldorf met als onderwerp het herdefiniëren van het mogelijke als concept en het gebruik van dit begrip in politieke teksten. Het project werd recentelijk gepresenteerd aan de Moscow State University, de American University of Beirut en het Itaú Cultural in São Paulo. Daniel Blanga-Gubbay lanceerde in Brussel het project Aleppo (Laboratory for Experiments in Performance and Politics).

Lars Kwakkenbos (1975) woont en werkt in Brussel en Gent. Hij studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Leuven, de Université François Rabelais (Tours) en de Freie Universität en Humboldt-Universität in Berlijn. Hij publiceert sinds 2001 bijdragen over beeldende kunsten, podiumkunsten en architectuur in tijdschriften en kranten als De Standaard, A+ en Etcetera. Van 2002 tot 2007 werkte hij voor Klara, de Vlaamse radiozender voor kunst en cultuur. Hij is sinds 2008 verbonden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent (KASK), waar hij momenteel voorzitter van de vakgroep film, fotografie en drama is. Bij het Kunstenfestivaldesarts is hij medewerker dramaturgie en lid van de adviescommissie. Als schrijver, docent en dramaturg heeft hij vooral interesse voor het politieke en culturele blikveld van artistieke praktijken en kunstwerken.

Back to top