Vanwege de SARS-CoV-2 crisis zijn wij helaas genoodzaakt de 25e editie van het festival in mei 2020 te annuleren, waaronder dit project.

De missie van het festival is altijd geweest artistieke creatie te steunen. Wij houden ons ook vandaag aan die kernopdracht en we willen de artiesten en medewerker·sters van het festival blijven steunen in de huidige situatie en in hun toekomst.

U kunt bijdragen aan de actie van het festival door online Ghost Tickets te kopen. Bedankt voor uw hulp en steun. Take care!

Talk: Tina Satter

    28/05  | 21:55

EN

Moderator: Quentin Noirfalisse
In samenwerking met: Médor

Is This A Room: Reality Winner Verbatim Transcription zal als vertrekpunt dienen voor een gesprek tussen de auteur van het stuk, Tina Satter, en de journalist en cineast Quentin Noirfalisse, na de voorstelling van donderdag 28 mei. Tijdens deze ontmoeting zullen Tina en Quentin respectievelijk haar research omtrent klokkenluid(st)ers en hun gebrek aan bescherming in de VS en zijn kennis over de Belgisch-Europese situatie tegen elkaar afwegen. Als onderzoeksjournalist, met name voor het tijdschrift Médor, zal Quentin het eveneens hebben over de huidige toestand van de werkomstandigheden van de onderzoeksjournalisten die vaak werken op deze klokkenluiderszaken.

Zie ook: Is This a Room

Tina Satter
Tina Satter is schrijfster, regisseuse en artistiek directrice bij het met een Obie-prijs bekroonde theatergezelschap Half Straddle. De meer dan 10 toneelstukken, voorstellingen en video's die ze met Half Straddle heeft gemaakt werden gepresenteerd in theaters en op festivals in Europa, Japan, Australië, Canada en de Verenigde Staten. Ze had haar Off Broadway-debuut in oktober 2019 toen haar toneelstuk Is This A Room in première ging in het Vineyard Theatre. Het stuk kende een langlopend seizoen en werd uitgeroepen tot Best of 2019 Theater door tal van publicaties, waaronder The New York Times, New York Magazine, en ARTFORUM. Tina ontving een Pew Fellowship in 2019, een Foundation for Contemporary Arts Award en een Doris Duke Impact Artist Award. Tina deed residenties bij Yaddo, het Headlands Art Center, LMCC, The Performing Garage, New Museum, MASS MoCA, en was in de afgelopen jaren gastdocent of gastkunstenaar bij onder andere Yale, NYU, Princeton, University of Michigan, Bowdoin, Reed, Sarah Lawrence, University of Pennsylvania en het Hunter MFA programma voor toneelschrijven. Haar eerste verzameling van toneelstukken, Seagull (Thinking of you), werd gepubliceerd door 53rd State Press in 2014 en de tekst en LP voor Ghost Rings werd uitgebracht door 53rd State in 2017.

Back to top