Shadows of Tomorrow

    23/05  | 22:00
    24/05  | 22:00
    25/05  | 22:00
    26/05  | 22:00

€ 16 / € 13
40 min

Psychedelische hiphop wordt gekenmerkt door complexe beats op basis van samples en abstracte teksten, die vaak vol onconventionele verwijzingen zitten. Vertrekkend van haar fascinatie voor dit muziekgenre, creëert de in Oslo gevestigde kunstenares Ingri Midgard Fiksdal het choreografische project Shadows of Tomorrow. Er is geen muziek te horen, en toch worden we in stilte meegesleept door de overrompelende ervaring van een psychedelisch concert, via de bewegingen van twintig performers. De beats bewegen door hen heen, creëren tal van ritmische lagen en transformeren hen tot één enkel lichaam, dat in balans is tussen de bevrijdende anonimiteit van de dansvloer en de bevestiging van ieders individualiteit. Het stuk ontleent zijn titel aan een muziektrack van Madlib en MF Doom, twee sleutelfiguren binnen het genre van de psychedelische hiphop. De song was een eerbetoon aan het gedicht The Shadow of Tomorrow van Sun Ra, en bevat een sample van het geluid van de kosmische reis uit zijn film uit 1974 Space is the Place. Deze dynamiek van sampling en vragen over transmissie komen wel meer terug in het werk van Fiksdal, dat reflecteert over de transmissie van beweging en de wisselwerking tussen performers en publiek.

Choreografie: Ingri Midgard Fiksdal
Lichtontwerp: Ingeborg Staxrud Olerud
Belichting: Tobias Leira
Kostuums: Elena Becker, Ingri Fiksdal, Mia Melinder en Signe Vasshus
Oorspronkelijke uitvoerders: Rosalind Goldberg, Pernille Holden, Sigrid Hirsch Kopperdal, Marianne Skjeldal en Venke Sortland
Performers in Brussel: Rosalind Goldberg en students of ISAC (Institut Supérieur des Arts et Chorégraphies): Laura Battistella, Joséphine Bonnaire, Raoul Carrer, Estelle Czernichowski, Laura Elias, Sophie Farza, Marion Gassin, Lydia Guez, Helio Hoarau, Lucas Katangila, Jean Lesca, Shankar Lestrehan, Camille Meyer, Kiko Nickel, Juliette Otter, Clémence Péguy, Aela Royer, Lotte Van Gelder, Milo Van Praet, Ilana Winderickx, Castelie Yalombo
Productie en administratie: Eva Grainger
Producent en spreiding: Nicole Schuchardt

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, Le Lac
Met de steun van: Arts Council Norway, The Norwegian Artistic Research Program, Oslo National Academy of the Arts and ISAC (Institut Supérieur des Arts et Chorégraphies)

Back to top

Ingri Midgard Fiksdal werkt als choreografe met Oslo als uitvalsbasis. Onlangs beeindigde ze haar artistiek onderzoek getiteld Affective Choreographies aan de Oslo National Academy of the Arts. Recente werken zijn onder meer Deep Field (2018), Diorama (2017) en STATE (2016), waarmee ze uitgebreid toerde in Noorwegen en Europa, maar ook in Noord-Amerika en China.

Back to top