Rehab Training

  17/05  | 19:00
  18/05  | 15:00
  19/05  | 15:00
  21/05  | 19:00
  22/05  | 19:00
  23/05  | 19:00

€ 18 / € 15
2h30


Mannequins, stofzuigers, seksspeeltjes, trainingstoestellen, haarborstels… het zijn maar enkele van de alledaagse items die de Zuid-Koreaanse choreografe en performancekunstenares Geumhyung Jeong de voorbije jaren heeft verzameld. In haar performances onderzoekt ze keer op keer de unheimliche relatie tussen haar lichaam en deze objecten van de moderniteit. In Rehab Training is haar co-performer een levensgrote mannelijke pop, die in de zorgindustrie wordt gebruikt om verpleegkundigen op te leiden. Jeong confronteert en controleert deze immobiele dummie, terwijl ze ‘hem’ ook probeert te rehabiliteren aan de hand van concrete taken. De relatie tussen de pop en de poppenspeler neemt zo een bijzondere vorm aan die gewone intimiteit overstijgt. Wie controleert wie? Hoe moeten we deze relatie tussen ‘hem’ en ‘haar’ omschrijven wanneer de grens tussen subject en object niet langer helder is?

Met dit ticket kan je voor de voorstelling gratis naar de tentoonstelling van Mario García Torres, Illusion Brought Me Here.

Concept, regie, uitvoering: Geumhyung Jeong 

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, WIELS
Productie gesteund door: Arts Council Korea
Coproductie: PACT Zollverein (Essen), Audio Visual Pavilion (Seoul)
Met de steun van: The Korean Cultural Centre of Brussels

Back to top

Geumhyung Jeong, geboren in 1980, is een Zuid-Koreaanse choreografe en performancekunstenaar. Jeong studeerde Drama aan de Hoseo University in Asan, Dans en Performance aan de Korean National University of Arts in Seoul en Animatiefilm aan de Korean Academy of Film Arts in Seoul. Haar werk verkent het potentieel van het lichaam, haar sensualiteit en haar kracht om de omgeving te veranderen. Jeongs werk combineert dans met poppenspel en brengt de technische aspecten van theater onder de aandacht. Ze exposeerde en trad internationaal op in o.a. Tate Modern, Liveworks Festival, PuSh Festival, Atelier Hermes (Seoul), New Museum Triennial, Zürcher Theater Spektakel, AI-Hall, SPIEL ART Festival, ImpulsTanz Festival. Jeong presenteerde haar werk voor het eerst in 2011 in Japan met Oil Pressure Vibrator op Festival/Tokyo en AI Hall.

Back to top