Vanwege de SARS-CoV-2 crisis zijn wij helaas genoodzaakt de 25e editie van het festival in mei 2020 te annuleren, waaronder dit project.

De missie van het festival is altijd geweest artistieke creatie te steunen. Wij houden ons ook vandaag aan die kernopdracht en we willen de artiesten en medewerker·sters van het festival blijven steunen in de huidige situatie en in hun toekomst.

U kunt bijdragen aan de actie van het festival door online Ghost Tickets te kopen. Bedankt voor uw hulp en steun. Take care!

Quantifiction

LAUNCH
2/05 – 22:30

TALK
13/05 – 18:30
20/05 – 18:30

De tendens om alle domeinen van de maatschappij te gaan meten in economische termen (productiviteit, rendabiliteit, return on investment …) is ook in de kunstwereld binnengesijpeld. De waarde van het ‘product’ kunst wordt hoe langer hoe meer in cijfers uitgedrukt. Maar hoe meten we dat wat ongrijpbaar, onvoorspelbaar, ondoorgrondelijk, kortom onmeetbaar is? En wat als we de rollen nu eens zouden omkeren en de economie beoordelen in termen van artistieke integriteit? Het kunstenaarscollectief annex onderzoeksplatform SPIN riep in 2014 een denktank in het leven om over deze vragen te reflecteren. Nog steeds op zoek naar antwoorden nemen ze in mei het Kunstenfestivaldesarts als proeftuin. Tijdens het festival zal Quantifiction opduiken als publieke interventie – deels statistisch onderzoek, deels poëtische provocatie, een zoektocht naar onze twijfels en meningen. Op 2 mei lanceert SPIN Quantifiction met een evenement dat vrolijk overgaat in het openingsfeest van het Kunstenfestivaldesarts 2014. Klaar? Start!

Door & met
SPIN, Dries Douibi, Kate McIntosh

Met werk van
Simon Asencio, Chloe Dierckx, Paul Gazzola, David Helbich

Presentatie
Kunstenfestivaldesarts, VTi

Met de steun van
Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie

SPIN wordt structureel ondersteund door
BUDA Kunstencentrum voor de periode 2013-2016

Back to top