Le Cercle

€ 18 / € 15
1h

Le Cercle nodigt ons uit in een ruimte tussen de ongedwongen nauwkeurigheid van het Soefisme, de cirkelvormen van break dance battles, en de haast mathematische precisie van een bepaald modernisme. De bewegingen van de vijf dansers worden voortgestuwd door een kracht die tegelijk vloeiend en gestructureerd is, alsof ze gedragen worden door een diepe en onafgebroken ademtocht. Nacera Belaza, in Algerije geboren en op haar vijfde naar Frankrijk verhuisd, koppelt de erfenis van traditionele vormen aan de abstractie van de hedendaagse dans. Daarmee ontsnapt haar werk aan elke vorm van classificatie. Met Le Cercle herinterpreteert ze het motief van een vorige choreografie, zoals een muzikant het thema van een symfonie ontwikkelt, door onderliggende varianten bloot te leggen. De choreografie straalt een gevoel van vrijheid uit en geeft de dansers de mogelijkheid zich te verliezen achter een beweging waarop voortdurend gevarieerd wordt. Ze staan als silhouetten op de rand van een cirkel van licht en werpen de politieke vraag op wat het betekent om zichtbaar te zijn of het licht te veroveren.

Na elke avondvoorstelling bieden we een iftar aan, de traditionele manier om het vasten te breken tijdens de Ramadan. De iftar wordt gratis aangeboden.
Voor de voorstelling op 14 mai om 11u wordt een ontbijt aangeboden vanaf 9u30.

Choreografie: Nacera Belaza
Geluids- en lichtontwerp: Nacera Belaza
Uitvoering: Aurélie Berland, Meriem Bouajaja, Mohammed Ech Charquaouy, Mohamed Ali Djermane, Magdalena Hylak Régie
Geluid & belichting: Pablo Simonet

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, Gemeenschapscentrum De Kriekelaar
Productie: Compagnie Nacera Belaza
Coproductie: Festival de Marseille; MC93 Bobigny - Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis; manège, scène nationale-reims; deSingel; CCN2-Centre chorégraphique national de Grenoble; Corp_Real Galway Dance Days & Irish Modern Dance Theatre funded by the Arts Council of Ireland (2017); Moussem Nomadic Arts Centre; La Place de la Danse – CDCN Toulouse / Occitanie; Collectif 12 (Mantes-La-Jolie)
Steun: Arcadi Île de-France; Beaumarchais - SACD

Back to top