A night on the multiplicities of 1968

€ 14 / € 11 (-25/65+)
EN

In het kader van The May Events @ INSAS, 16>20/05

Wat van 1968 verdient vandaag, vijftig jaar later, nog onze aandacht? Het was het jaar waarin radicale veranderingen plaatsvonden over de hele wereld: terwijl men in Parijs op straat kwam voor individuele vrijheden, verpletterden tanks de breed gedragen hervormingen in Praag. In Nigeria werden gemeenschappen verwoest door burgeroorlogen en in de Verenigde Staten bereikte de burgerrechtenbeweging een hoogtepunt. BAK, basis voor actuele kunst organiseert een ‘performatieve conferentie’ als onderdeel van de serie Propositions for Non Fascist Living. De bijeenkomst herleest de complexiteit van de wereldwijde erfenis van 68. Het combineert performatieve interventies met muziek, een lezing, een VJ-gesprek en een intieme discussie tijdens een filmvertoning. First Person Plural biedt inzichten in het complexe verloop van 1968, zoekt naar onderlinge verbanden en vindt hierin een gemeenschappelijk verlangen om – al is het slechts tijdelijk – te bouwen aan een ander ‘wij’: een collectieve, eerste persoon meervoud.

Gecureerd door BAK, basis voor actuele kunst

Met bijdragen van Quinsy Gario, Otobong Nkanga, Marinella Senatore, Sepake Angiama, Luigi Coppola, Ola Hassanian, Wendelien van Oldenborgh & Charl Landvreugd, among others

Deze performatieve conferentie is een uitbreiding van de gelijknamige tentoonstelling die gelijktijdig plaatsvindt in BAK, basis voor hedendaagse kunst (Utrecht) en gecureerd door Matteo Lucchetti (12 mei-22 juli). Proposities # 5: First Person Plural is de vijfde bijeenkomst van BAK's serie Propositions for Non-Fascist Living (2017-2020) en met deelnemers van het BAK Fellowship-programma 2017/2018.

Presentatie Kunstenfestivaldesarts, INSAS

Een samenwerking van Kunstenfestivaldesarts & BAK, basis voor actuele kunst (Utrecht)

Back to top