Oproep: 20-tal deelnemers aan theaterproject van Federico León

13/03/2019

Voor de editie 2019 in mei verwelkomen we de nieuwe creatie van de Argentijnse regisseur Federico LeónYo Escribo. Vos dibujas.('Ik schrijf. Jij tekent.'). Deze voorstelling vereist een twintigtal lokale deelnemers voor diverse rollen. We zijn op zoek naar kandidaten om auditie te doen en deel uit te maken van deze creatie!

Wat?

 • Professionele acteerervaring is niet vereist;
 • Je voert eenvoudige, realistische en dagelijkse handelingen uit;
 • Je moet geen tekst voordragen;
 • Bovenal voel je je op je gemak voor een publiek en ben je beschikbaar gedurende de repetitie- en voorstellingsperiode (zie praktisch).

We zoeken

 • 1 dame tussen 60 en 80 jaar
 • 1 professionele schaker (m) tussen 50 en 70 jaar die snel en simultaan tegen drie tegenstanders kan spelen
 • 3 schaker(m); professionelen of amateurs van een hoog niveau), geen leeftijdslimiet
 • 1 man tussen 60 en 80 jaar die voor een psychiater of psycholoog moet kunnen doorgaan
 • 2 meisjes tussen 6 en 12 jaar
 • 1 saxofonis(m) die in staat is op een skateboard te spelen
 • 1 skater (m) die zich met zijn skateboard door het publiek moet verplaatsen
 • 1 acrobaa(m) die een achterwaartse salto zonder aanloop kan doen
 • 3 mannen die goed kunnen tekenen
 • 2 mannen die 'handig zijn' met hun voeten (bv. een opblaasbal in een doel kunnen shotten)
 • 2 mannen die met een haardroger pingpongballen in een vaas moeten kunnen mikken
 • 4 mannen, geen leeftijdslimiet en geen special skills vereist, enkel zeer gemotiveerd

We voorzien een vergoeding van € 200 voor de gehele reeks voorstellingen en tijdens de repetitieavonden wordt er een lichte catering voorzien.  

Praktisch

Castings

Zaterdag 30.03 (15u—18u) of
Zondag 31.03 (14u—17u)

MILL STUDIO, Gabrielle Petitstraat 4, 1080 Sint-Jan-Molenbeek

Repetities

Dinsdag 30.04: 's avonds
Woensdag 01.05: 's middags
Donderdag 02.05: 's avonds
Vrijdag 03.05: 's avonds
Zaterdag 04.05: 's middags
Zondag 05.05: 's middags
Maandag 06.05: DAY OFF
Dinsdag 07.05: 's avonds
Woensdag 08.05: generale repetitie 1 's avonds
Donderdag 09.05: generale repetitie 2 's avonds

Halles de Schaerbeek, Koninklijke Sint-Mariastraat 22, 1030 Schaerbeek

Voorstellingen

Vrijdag 10.05, 20u30
Zaterdag 11.05, 15u + 20u30
Zondag 12.05, 15u + 19u
Maandag 13.05, 20u30

Halles de Schaerbeek, Koninklijke Sint-Mariastraat 22, 1030 Schaerbeek

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Contacteer Safa el Alami (production@kfda.be)

Word TRACKer !

12/03/2019

TRACK is een tweetalig parcours voor jongeren (tussen 16 en 22 jaar) voor en tijdens het Kunstenfestivaldesarts. 


Klik hier voor meer info en inschrijvingen.

Dringend gezocht: stagiair·e Productie (maart-juni)

06/03/2019

We zijn dringend op zoek naar een  stagiair·e Productie van maart tot en met juni. Klik hier voor meer info.

Eerste namen

05/03/2019

De 24e editie van het festival zal plaatsvinden van 10 mei tot 1 juni. In afwachting van het volledige programma, onthullen we graag al vier namen – vier nieuwe creaties:

Trajal Harrell, choreograaf gevierd voor zijn voorstellingen op het kruispunt van moderne dans en voguing, waagt zich na vele jaren weer aan een solo.

Begüm Erciyas, die ons in 2017 al betoverde, toont haar nieuwe creatie waarbij je een verontrustende, intieme relatie aangaat met het niet-menselijke.

De Thaise regisseur Wichaya Artamat brengt zijn werk voor het eerst naar Europa en toont ons een familiefresco tegen een achtergrond van nationale geschiedenis.

En tot slot neemt de Canadese kunstenaar Dana Michel, die met gedurfde choreografieën de conventies overtreedt, ons mee op een verkenning van seksuele identiteiten.

Ben je klaar voor het vervolg? Wij, bijna.

Frie Leysen en Christophe Slagmuylder gelauwerd op de Prix de la Critique

02/10/2018

Frie Leysen en Christophe Slagmuylder kregen gisteren avond de Prijs Bernadette Abraté op de Prix de la Critique. Deze prijs lauwert een persoon die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan het cultuurlandschap in de Franse Gemeenschap.

De jury over deze prijs: "En honorant par cette récompense Frie Leysen et Christophe Slagmuylder, le jury tient à saluer leur travail accompli à la création et à la programmation du Kunstenfestivaldesarts. Tous les ans, au mois de mai, l'événement créé en 1994 fait de Bruxelles la capitale européenne des arts de la scène. Des centaines d'artistes en théâtre, danse, performance et arts plastiques venus du monde entier apportent un regard singulier sur notre monde. Frie Leysen en fut la créatrice et la directrice du festival 1994 en 2004. Christophe Slagmuylder lui a succédé, prolongeant cette collaboration inédite entre les différentes institutions culturelles de la capitale.

Alle prijzen en laureaten vind je op RTBF.be.

Fantastisch nieuws : we hebben een nieuw directeurstrio

24/09/2018

De Raad van Bestuur van het Kunstenfestivaldesarts heeft Sophie Alexandre, Daniel Blanga Gubbay en Dries Douibi aangesteld als opvolgers van Christophe Slagmuylder aan het hoofd van het festival. De Raad van Bestuur heeft het artistieke project van Daniel Blanga Gubbay en Dries Douibi weerhouden en zij zullen Sophie Alexandre vervoegen als directeurs. Het trio zal het derde hoofdstuk van het Kunstenfestivaldesarts schrijven, samen met het sterke vaste team, dat enthousiast is over de beslissing.

De benoeming is een bewuste en weloverwogen keuze voor een nieuw directiemodel, gedragen door drie directeurs met complementaire profielen: het Brusselse netwerk van Sophie Alexandre, het internationale profiel en de artistieke visie van Daniel Blanga Gubbay en de uitvoerige dramaturgische ervaring en betrokkenheid bij de Brusselse artistieke scène van Dries Douibi.

De volledige bio’s van de directeurs  >>

Het artistieke project van Daniel Blanga Gubbay en Dries Douibi werd geselecteerd omwille van de radicale artistieke visie en de kunstenaarsgerichte aanpak. Ze willen de relatie tot de stad herdenken en verfrissende impulsen geven aan de verankering van het festival op lokaal niveau. Tegelijk maakt het project nieuwe verbindingen mogelijk met internationale netwerken en ongewone creatiecontexten. Het biedt ruimte voor vernieuwing én verdieping, met de ambitie om diverse publieken te ontmoeten, met oog voor continuïteit en dankzij een breed netwerk van partners.

De Raad van Bestuur werd in deze beslissing gesteund door een jury van experts samengesteld uit Mette Edvardsen (kunstenaar), Zoë Gray (senior curator WIELS), Lars Kwakkenbos (docent KASK), Laurence Rassel (directrice ERG) en Annemie Vanackere (intendant HAU).

Deze nieuwe start voor het festival gaat gepaard met een vernieuwing op het niveau van de Raad van Bestuur met de benoeming van twee nieuwe voorzitters: Bie Vancraeynest en Anne Hislaire volgen Marion Hänsel en Geert Van Istendael op.

De nieuwe directie zal nu beginnen met de finalisering van het programma van de 24ste editie van het Kunstenfestivaldesarts. Deze vindt plaats van 10 mei tot en met 1 juni 2019.

Foto : Bea Borgers

Loop stage bij Kunstenfestivaldesarts 2019

14/09/2018

Ben je op zoek naar een boeiende, dynamische stage bij een Brussels festival met internationale uitstraling? Heb je zin om het festival achter de schermen mee te maken? We zijn op zoek naar stagiair.e.s voor Productie, Communicatie, Administratie en Publiekswerking! Stuur je korte motivatiebrief + cv naar ons door voor 22 oktober. Meer info:

Hou de pagina Jobs & Stage in de gaten voor meer stages of info.

Bedankt en tot ziens, Christophe Slagmuylder!

31/08/2018

Vandaag is het Christophe Slagmuylders laatste dag in ons midden. Na twaalf jaar aan het roer van het Kunstenfestivaldesarts, vertrekt hij voor Wenen waar hij de artistieke leiding van de Wiener Festwochen zal overnemen vanaf maandag 3 september.

Klik hier om meer te weten over de Wiener Festwochen of om contact op te nemen met Christophe Slagmuylder.

De benoeming van de nieuwe artistieke leiding van het festival zal in de loop van de maand september bekend gemaakt worden.

Christophe Slagmuylder gaat Wiener Festwochen 2019 leiden

27/06/2018

Christophe Slagmuylder, algemeen en artistiek directeur van het Kunstenfestivaldesarts, is benoemd tot artistiek directeur van de Wiener Festwochen.

Het internationaal gerenommeerde festival vindt plaats in Wenen van 10 mei tot 16 juni 2019. Christophe Slagmuyder treedt er in dienst vanaf 1 september en beëindigt dan ook zijn functie bij het Kunstenfestivaldesarts, dat hij leidt sinds 2007.

Deze benoeming brengt de aanstellingsprocedure van een opvolger voor Christophe Slagmuylder in een stroomversnelling. De nieuwe artistieke directie zal zo snel mogelijk na de zomer beginnen, ook al is de programmatie voor het festival van 2019 al grotendeels bepaald. De gekozen opvolger zal begin september bekendgemaakt worden.

Het zal ook de gelegenheid zijn om terug te blikken op de 12 jaren waarin Christophe Slagmuylder het Kunstenfestivaldesarts heeft geleid en de balans op te maken van de uitzonderlijke programmatie die hij in Brussel heeft verwezenlijkt.

Kunstenfestivaldesarts zoekt een artistiek directeur/directrice

02/06/2018

Bekijk de volledige vacature

Verzending kandidaturen per e-mail naar sophie@kfda.be, uiterlijk op 25 juni om 18u.