NXTSTP

Het Kunstenfestivaldesarts maakt deel uit van NXTSTP, een netwerk van Europese podiumkunstenfestivals dat in 2007 in het leven werd geroepen om de coproductie en transnationale circulatie van podiumkunsten binnen Europa te stimuleren. Het netwerk coproduceert nieuw werk door middel van financiële ondersteuning en internationale zichtbaarheid. De festivals bieden ook residenties aan jonge Europese en niet-Europese kunstenaars. De tweede termijn (The Second Generation) kan rekenen op een vijfjarige ondersteuning in het kader van het Cultuurprogramma van de Europese Unie. Ook tijdens het Kunstenfestivaldesarts 2016 kan je werk ontdekken van kunstenaars die ondersteund worden door NXTSTP: BERLIN, El Conde de Torrefiel, Taoufiq Izeddiou, Edit Kaldor, Philippe Quesne, Sarah Vanhee en Miet Warlop.

NXTSTP 2 (2012-2017) is een samenwerkingsproject van het Kunstenfestivaldesarts, Alkantara Festival (Lisbon), Baltoscandal Festival (Rakvere), Dublin Theater Festival (Dublin), Göteborgs Dans & Teater Festival (Göteborg), Noorderzon Performing Arts Festival (Groningen), steirischer herbst festival (Graz), Théâtre national de Bordeaux en Aquitaine (Bordeaux).

Partner-festivals: Festival Dense Bamako Dance (Mali), Festival On Marche (Marokko), Festival Panorama (Brazilië), Kyoto Experiment (Japan).

Met de steun van het Cultuurprogramma van de Europese Unie