Vanwege de SARS-CoV-2 crisis werden wij genoodzaakt de 25e editie van het festival in mei 2020 te annuleren, waaronder dit project.

Kom met het hele gezin naar het festival! Elke woensdag en zondag van het festival bieden we een activiteit aan op maat van de allerkleinsten, georganiseerd in samenwerking met onze partners in de stad! Deze activiteiten zijn tweetalig en gratis, na inschrijving.

Op woensdagmiddag: Dansworkshops

Elke woensdag bieden ateliers waarin hiphop wordt gecombineerd met een hedendaags repertorium aan kinderen de mogelijkheid hun eigen expressie te ontwikkelen via improvisatie en eenvoudige compositie. In elke workshop is er ook een kunstenaar·es te gast die op het festival staat en die de jongeren laat kennismaken met zijn of haar praktijk.

13, 20, 27.05, 15:30—17:30
La Raffinerie 
Leeftijd: 6—13 jaar  

Georganiseerd door: Charleroi danse, Kunstenfestivaldesarts 
Workshopleiders: Julie Bougard & Julien Carlier

Guest Artists

13.05
Cherish Menzo

Uitstraling, kracht en controle: drie woorden die de danskunst van danseres en choreografe Cherish Menzo kenmerken. De Nederlandse kunstenares, op het festival te gast om haar laatste creatie Jezebel voor te stellen, pakt uit met haar geheel eigen stijl tijdens de dansworkshop met een mix van hiphop en hedendaagse dans geleid door Julie Bougard en Julien Carlier.

20.05
Jeremy Nedd

Danser, choreograaf en regisseur Jeremy Nedd wil gebaren deconstrueren en artistieke praktijken demystifiëren. Steunend op vele jaren ervaring met tal van samenwerkingen, geeft hij een inkijk in zijn praktijk die past in de pedagogische logica van de danslessen gegeven door Julie Bougard en Julien Carlier, waarbij hiphop wordt gekoppeld aan hedendaagse dans.

27.05
Léa Drouet

De kunstenares Léa Drouet is al voor de vierde keer te gast op het Kunstenfestivaldesarts, en neemt voor deze editie een nieuwe functie op, die van lerares uitgenodigd in de dansworkshop van Julie Bougard en Julien Carlier! Via persoonlijke objecten meegebracht door de kinderen, zal de Franse choreografe en regisseusse de notie van relatie in al haar schakeringen belichten, maar vooral de manier waarop ze zich manifesteert in de verbeelding van de kinderen.

Op zondag: Kinderopvang

Gedurende drie zondagmiddagen organiseren we een kindercrèche. De kleintjes vermaken zich in een speelzaal, terwijl hun ouders rustig van een voorstelling kunnen genieten. De toegang is gratis, mits men een betaalde reservatie heeft voor de voorstelling. 

10.05, 15:00 | Kaaitheater Tafukt, Radouan Mriziga
17.05, 15:00 | La Raffinerie  L’Onde, Nacera Belaza
24.05, 15:00 | Kaaitheater Suite N°4,  Encylopédie de la Parole & Ictus 

Leeftijd: 4—12 jaar  
De kinderopvang opent 30 min voor de voorstelling en sluit 30 min erna.

Georganiseerd door: Kaaitheater, Charleroi danse, Kunstenfestivaldesarts 
In samenwerking met: Sint-Guido Instituut (Anderlecht) 

Meer informatie & reserveringen
annabel@kfda.be
02 226 45 73

Gelieve de leeftijd te vermelden van het kind dat u wenst in te schrijven.