Met onze Community-projecten gaan we nieuwe en duurzame verbindingen aan met de (jonge) inwoners van de stad Brussel.

Young Art Reporters #YAR

Voor het tweede jaar op rij ondernemen het Kunstenfestivaldesarts en De Veerman dit jaar een mixed-media-traject voor Brusselse jongeren. Vanaf april steekt een groep jongeren (tussen 16 en 22 jaar oud) regelmatig de koppen bijeen om het te hebben over het festivalprogramma en er op te reageren met verschillende media (video’s, teksten, enz.). Onderweg worden ze gecoacht door media- en communicatieprofessionals. Je kan de resultaten op onze Facebookpagina volgen.

Schijf je hier in, door op enkele vragen te antwoorden.


The Class

Twee middelbare scholen gaan een duurzame samenwerking aan. De komende drie jaren zullen de leerlingen die nu in het vierde jaar zitten elkaar en de hedendaagse podiumkunsten beter leren kennen, met de hulp van De Veerman. Tijdens dit eerste jaar van samenwerking gaan ze samen naar Arde brillante en los bosques de la noche van Mariano Pensotti kijken; in tweetalige workshops onderzoeken ze hoe de Russische revolutie er vandaag zou kunnen uitzien. De komende jaren wordt de samenwerking nog intenser.

Een project voor en door Institut Dominique Pire (Brussels) & Atheneum GO! For Business (Molenbeek-Saint-Jean)
In samenwerking met De Veerman
Met dank aan La Montagne Magique

Chicagoproject

Elk jaar gaat een groepje jongeren van het jeugdhuis Chicago met een camera in de hand naar verschillende festivalvoorstellingen kijken. Ze nemen elkaars verwachtingen en reacties op, monteren het materiaal tot videoclips en delen deze online. Maar de verhitte discussies gaan door lang nadat de camera’s zijn opgeborgen. Dit project gaat over het verbreden van perspectieven, het formuleren van een eigen mening en een leuke avond uit!

Productie Chiraz Graja
Video's Oualid Akrouh, Najim El Ayadi
Moderator Lars Kwakkenbos
In samenwerking met Chicago & VMJ-AJM (D’Broej) & TransfoCollect
Met de steun van Bernheim Foundation