Salon Proust

10/05 > 22:00
11/05 > 17:00
Fr & Nl

Drie voorstellingen rond Proust: een ware onderdompeling in A la recherche du temps perdu, het levenswerk van de auteur.

Geen betere omgeving denkbaar voor een salon 'à la Proust'... Weliswaar niet het soort salon waar zijn mondaine personages zo graag in vertoefden, maar een multimediale luisterkamer, een ruimte die uitnodigt om rond te reizen in de wereld van A la recherche... Een audiovisuele creatie waarin tekstfragmenten, videobeelden en elektronische muziek de sporen van een verleden verbinden met radicaal hedendaagse klanken. Champagne en sofa's bij de vleet op deze informele avond, uitgebroed door Jeroen en Fleur Olyslaegers (Glamor is Undead) Zin in meer? Blijf hangen voor het 'after-salon' met DJ Zebra.

Muziek:

Eavesdropper & Daiphlux (10/05), Sen Jan & Styrofoam (11/05)

Soundscape:

Cortechsvalley

Video:

Stefan Franck

After-salon:

DJ Zebra

Acteurs:

Kristien Deproost & Olivier Ythier (10/05), Grace Ellen Barkey & Brigitte Dedry (11/05)

Productie:

Glamor is Undead & KunstenFESTIVALdesArts

Met de steun van:

KVS/de bottelarij

Back to top

Glamor Is Undead, Het KunstenFestivalDesArts & KVS/de bottelarij presenteren:

Salon Proust

2 tekstselecties uit het oeuvre van Proust, een onderdompeling in A la recherche du temps perdu.

Geen betere omgeving denkbaar voor een salon 'à la Proust'....niet het soort salon waar zijn personages zo graag in vertoefden, maar wel een multimediale luisterkamer. Salon Proust heeft niet de ambitie om zich gulzig te goed te doen aan het werk van Marcel Proust maar biedt liever een uitgebalanceerd hors d'oeuvre aan voor toeschouwers en luisteraars die dit oceanisch oeuvre nauwelijks kennen. Sommige tekstfragmenten worden in het Frans voorgelezen, andere in het Nederlands. Zaterdag staat het personage van Albertine centraal (en met haar liefde en lijden, afscheid en weerzien, jaloezie en euforie) en op zondag wordt Baron de Charlus geïntroduceerd (en met hem opkomst en ondergang van een saloncultuur, de intriges, de verborgen levens, de hypocrisie en de sublieme arrogantie). Na het tekstgedeelte krijgt u nog een kort optreden van respectievelijk Daiphlux en Styrofoam, daarna neemt DJ Zebra het over met muziek uit de jaren twintig en dertig.

Een audiovisuele creatie waarin tekstfragmenten, videobeelden en elektronica de sporen van een verleden verbinden met radicaal hedendaagse klanken. Drank en sofa's bij de vleet op deze informele avond.

Back to top