Multum in Parvo

25, 26, 28, 29, 30 mei ­20:30

Toen choreograaf en danser Pierre Droulers geconfronteerd werd met een verbazend groot aantal werkloze dansers, besloot hij de structuur van zijn gezelschap even open te gooien om zo aan een twintigtal van hen de gelegenheid te geven te doen wat ze het liefst doen: dansen. Het resultaat is Multum in parvo, "veel in weinig": veel vertolkers voor een project in tijd begrensd, hetzelfde project daarna herhaald met andere mensen op andere plaatsen, de energie van een collectief in een dansende confrontatie met het individu, ... Multum in parvo betekent ook "de weerstand van het ik, dat zich ent op de uitvinding van het wij, van een wij dat uitvindt en uitgevonden wordt, zich organiseert en bevestigt. [...] Een soepel wij, dat evenzeer openstaat voor het verzet van het enkelvoudige ik als voor de wereld die ons omringt" (groupe Adret, auteurscollectief van Résister, Editions de Minuit, 1997).

Concept & choreografie: Pierre Droulers
Productie: Compagnie Pierre Droulers (Brussel), Charleroi/Danses ­ Centre Chorégraphique de la Communauté française de Belgique, Springdance (Utrecht), Le Manège (Maubeuge), kunstenFESTIVALdesArts
Met de steun van: Ministère de la Communauté française de Belgique ­ Direction de la Promotion des Arts de la Scène, Secteur de la Danse, Commission Communautaire française de la Région de Bruxelles-Capitale, Commissariat Général aux Relations Internationales de la Communauté française de Belgique, Nationale Loterij.
Copresentator: Les Tanneurs/Plan K

Back to top