Ben je leerkracht? Kom samen met je leerlingen naar het Kunstenfestivaldesarts! 

Met de juiste omkadering is ons uitdagend festivalprogramma ook toegankelijk voor kinderen en jongeren. Daarom organiseren we tweetalige, kunsteducatieve activiteiten voor scholen. Zowel voor leerlingen/studenten in het basis-, secundair als hoger onderwijs. Tijdens én buiten de schooluren.

Meer info?

Neem contact op met Anne Watthee via 02 226 45 73 of per e-mail.

SCHOOLVOORSTELLING 2019

Teatro Bonobo – Tú Amarás

Het Chileense gezelschap Teatro Bonobo presenteert het theaterstuk Tú Amarás ook eens tijdens de schooluren. We kiezen voor deze hedendaagse theatervoorstelling omdat het potentieel heeft om het actief burgerschap van leerlingen van het 5de en 6de middelbaar aan te wakkeren.

In Tú Amarás (letterlijk: 'je zal houden van') volgen we een groep antropologen die een conferentie voorbereiden over de kwestie van racisme tegenover een (fictieve) autochtone minderheidsgroep, “de Amenieten”. Teatro Bonobo kaart de complexe problematiek van racisme, dagelijkse discriminatie en solidariteit aan, op een erg genuanceerde manier.

We voorzien op voorhand een inleiding in de klas én een actieve workshop op de dag van de voorstelling, uitgedacht op maat van je klasgroep.

Taal De voorstelling is in het Spaans en wordt ondertiteld in Nederlands en Frans 
Tarief Voorstelling aan voordelig scholentarief (zie hieronder). Omkadering: gratis.
Wanneer? In mei 2019. De praktische details van de schoolvoorstelling worden eind januari 2019 bekendgemaakt.

WORKSHOP VOOR LEERLINGEN/CURSISTEN AUTOMECHANICA

Workshop Gerald Kurdian

In mei bieden we een (gratis) workshop aan voor jouw leerlingen/cursusisten automechanica.

Kunstenaar Gerald Kurdian denkt samen met jouw cursisten na over hoe auto’s in de toekomst woningen zouden kunnen worden. 

Hiervoor zal hij in het voorjaar van 2019 twee keer je klas bezoeken. Op basis van discussies en interviews bouwen de leerlingen/cursisten en de kunstenaar een auto in een "schuilplaats voor de toekomst", gedurende 7 dagen (eind april / begin mei). Het resultaat wordt tijdens het Kunstenfestivaldesarts gepresenteerd aan een breed publiek, van 17 tot en met 26 mei.

  • Waar? Bij jou in de groep/op school én in ons festivalcentrum in Molenbeek
  • Prijs Gratis
  • Vanaf 15 jaar
  • Taal NL/FR/EN
  • Wanneer? De exacte timing van het project kunnen we in overleg en op maat van jouw klas bepalen.

SCHOOLTARIEVEN

Wens je met je leerlingen naar eender welke (avond)voorstelling te komen? Dan geniet je van een voordelig schooltarief!

Lagere scholen: € 5/leerling
Secondaire scholen: € 8/leerling
Begeleider(s): gratis
Omkadering (inleiding, workshop): gratis

TRAJECT OP MAAT

Het liefst werken we samen met jou een traject uit op maat van jouw leerlingen. Het traject kan verschillende vormen aannemen en zowel binnen als buiten de schooltijd plaatsvinden; afhankelijk van de interesses en mogelijkheden van jouw groep: een presentatie van het festival, een inleiding, een rondleiding in een expo of specifiek gebouw, een blik achter de schermen, een ontmoeting met een kunstenaar, enz.

Praktisch We komen graag langs om samen een traject op maat te bespreken en uit te werken.