Ontmoeting

    18/05  | 14:00 - 16:30

FR / EN

Enkel voor professionelen in de podiumkunsten
Verplichte reservatie katie.watts@onda.fr

Een groep artiesten in ballingschap, sinds kort in Europa en met diverse ervaringen in de hedendaagse podiumkunsten, sluit zich aan bij het festival. Ze maken kennis met elkaar en andere makers en gaan met internationale programmatoren in gesprek over hun huidige praktijk, interesses en toekomstige projecten.

Deze kunstenaars nemen een paar dagen deel aan het festival om een duik te nemen in het programma en het werk van enkele van hun internationale leeftijdsgenoten; via vergaderingen en bezoeken in Brussel zullen ze contact maken met enkele essentiële spelers van de internationale samenwerkingsverbanden. Ze zullen elkaar ook ontmoeten en de tijd nemen om hun eigen posities en interesses te verkennen en misschien een gemeenschappelijke (internationale) basis te vinden.

Programma / deelnemende kunstenaars

Muddar Al Haggi – theater (Syrië/Duitslands)
Wael Ali – theater (Syrië/Frankrijk)
Wael Alkak – muziek (Syrië/Frankrijk)
Yazan Iwidat – dans (Palestina/België)
Wael Kadour – theater (Syrië/Frankrijk)
Kubra Khademi – performance (Afghanistan/Frankrijk)
Enkidu Khaled – theater (Irak/België)
Mey Sefan – dans (Syrië/Duitsland)
Wihad Sulaiman – theater (Syrië/Duitsland)

Na de presentaties krijgen de deelnemers een drankje en snacks.

Link naar het Facebook-event

Verbonden programmatoren Rolf Hemke - Kunstfest Weimar & Theater an der Ruhr, Patrick Penot - Festival Sens Interdits, Maria-Carmela Mini, Latitudes Contemporaines, Judith Depaule - atelier des artistes en exil, Monica Guillouet-Gelys, La Filature 

Organiseerd door Onda - Office national de diffusion artistique (Frankrijk), Flanders Arts Institute (België), Kunstfest Weimar (Duitsland), Theater an der Ruhr (Duitsland), Dachverband Tanz (Duitsland), Kunstenfestivaldesarts (België) & Globe Aroma (België)

Back to top