INFINI 1-15

    13/05  | 13:00 - 17:00
    13/05  | 19:00 - 23:00
    14/05  | 13:00 - 17:00
    14/05  | 19:00 - 23:00
    15/05  | 13:00 - 17:00

€ 16 / € 13
4h

In een klein atelier boven de grote theaterzaal van de KVS dook Jozef Wouters twee jaar lang in de geschiedenis van de scenografie. Wat kan scenografie vandaag betekenen? Wat zijn relevante ruimtes voor deze tijd? Hij richtte een tijdelijk Decoratelier op: een bonte groep van bouwers, denkers, oud-matrozen en een gepensioneerd landschapsschilder. Samen nodigden ze kunstenaars uit en vroegen hen welk landschap zij vandaag verbeeld willen zien in het theater. Elk gesprek leverde een infini op, traditioneel een geschilderd achterdoek dat in het theater een ruimte oproept, als horizon voor de verbeelding. Na een eerste voorstelling in 2015 toont Decoratelier in mei 2016 een verdubbelde collectie in een nieuwe vorm op de grote scène van de KVS. Het INFINI -project is een gesprek tussen het Decoratelier en een klassiek theatergebouw – tussen makers, bouwers, toeschouwers, acties en ruimte. Het resultaat is een heterogene voorstelling waarin de volledige collectie infini’s de theatermachine drie dagen lang op volle toeren laat draaien en de kijkmachine in werking zet.

INFINI 1 Arkadi Zaides, Yuval Tebol, Daniel Landau, Efi Latsoudi
INFINI 2 Chris Keulemans
INFINI 3 Michiel Soete
INFINI 4 Michiel Vandevelde
INFINI 5 Rimah Jabr
INFINI 6 Sis Matthé
INFINI 7 Thomas Bellinck
INFINI 8 Wim Cuyvers
INFINI 9 Anna Rispoli
INFINI 10 Begüm Erciyas
INFINI 11 Jisun Kim
INFINI 12 Jozef Wouters
INFINI 13 Rebekka de Wit
INFINI 14 Rodrigo Sobarzo
INFINI 15 Benny Claessens

Correspondenten
Anna Rispoli, Arkadi Zaides, Begüm Erciyas, Benny Claessens, Chris Keulemans, Jisun Kim, Jozef Wouters, Michiel Soete, Michiel Vandevelde, Rebekka de Wit, Rimah Jabr, Rodrigo Sobarzo, Sis Matthé, Thomas Bellinck, Wim Cuyvers

Decoratelier
Artistieke leiding

Jozef Wouters

Curator
Dries Douibi

Dramaturgie
Jeroen Peeters

Productieleiding
Celine van der Poel

Uitvoerende productie
Catherine Vervaecke

Technische leiding
Menno Vandevelde

Tonneelmeester
Niels Antonissen

Houtatelier
Samuel Verdonck, Siemen Van Gaubergen, Tim Vanhentenryck

Metaalatelier
Tomislav Ruzic

Papieratelier
Ine Craenhals, Lila John, Kwinten Wouters, Dareen Abbas

Kostuumatelier
Pascal Windelinckx, Heidi Ehrhart, Nathanael Van Hoecke

Schilderij
Thierry Bosquet

Digitale beeldmontage
Stijn Maes

Grafische vormgeving
Ward Heirwegh

Schaalmodellen
Hanne Van Den Biesen, Maurane Colson

Belichting
Ken Hioco, Dimitri Stuyven

Geluid
Sourour Schallewaty, Max Stuurman, Vic Grevendonck

Video
Marie Vandecasteele, Donald Berlanger, Vic Grevendonck

Trekkenwand
Christophe Geens, Jimmy De Boelpaep

Boventiteling
Inge Floré

Administratie
Karolien Derwael, Sara Verhaert (Klein Verzet)

Met dank aan
Nienke Scholts, Rose Werckx & iedereen van KVS

Met bijzondere dank
Jan Goossens en Patrick De Coster, voor hun aanhoudende steun en vertrouwen

Presentatie
Kunstenfestivaldesarts, KVS

Productie
Mennomichieljozef vzw & KVS

Coproductie
Kunstenfestivaldesarts, Dream City/L’Art Rue (Tunis)

Met de steun van
Vlaamse Overheid

Back to top

Arkadi Zaides is choreograaf, geboren in Wit-Rusland in 1979 en geëmigreerd naar Israël in 1990. Via zijn werk behandelt Zaides sociale en politieke kwesties, eerst inspelend op de toestand in Israël/Palestina en nu langzaam verschuivend naar de Europese context.

Chris Keulemans (1960) is schrijver, moderator en cultuurorganisator, gevestigd in Amsterdam.

Michiel Soete (1986) maakt performances, constructies en muziek. Hij woont in Brussel.

Michiel Vandevelde (1990) is in Brussel gevestigd en werkt als choreograaf, danser, uitgever en curator. Zijn artistieke werk bestaat uit acties in de openbare ruimte, performances en het bouwen van diverse constructies.

Rimah Jabr (1980) is toneelschrijfster, theatermaakster en schrijfster. Ze woont en werkt in Nabloes en Brussel, ze schreef en regisseerde toneelstukken en ze publiceerde gedichten en kortverhalen in het Engels en het Arabisch.

Sis Matthé (1980) is schrijver en muzikant, gevestigd in Antwerpen.

Thomas Bellinck (1983) is een in Brussel gevestigde kunstenaar. Hij creëerde verschillende documentaire toneelstukken, die vaak gaan over diverse types van systemisch geweld, en hij bouwde onlangs een historisch-futuristisch museum over het leven in de vroegere Europese Unie. Momenteel werkt hij aan een tv-serie over het samenvallen van arbeidsmigratie, industriële landbouw en vervuiling in de zuidelijke rand van Europa.

Wim Cuyvers (1958), speleoloog (sinds 1973), architect (sinds 1982), boswachter (sinds 2009), wijdt zijn tijd al zeven jaar aan een enkel non-project: de refuge Montavoix in het bos naast Saint-Claude, Hoge Jura, Frankrijk.

Anna Rispoli (1974) is een Italiaanse, in Molenbeek gevestigde kunstenares. Haar research draait rond een veelheid van mentale landschappen: van de verzonnen beelden die in het leven geroepen worden door afstand, gedwongen nabijheid, hunkering of verlangen, tot de gerichte projecties van city branding of city bashing.

Begüm Erciyas (1982) is een Turkse choreografe die sinds 2015 in Brussel gevestigd is. In haar werk is het toneel vaak een setting voor een spel van vervanging, verbeelding en geloof. De laatste tijd werkte ze aan een set-up waarin het publiek de toeschouwer van zijn eigen stem wordt.

Jisun Kim (1985) is een in Seoel gevestigde Zuid-Koreaanse kunstenares. Ze heeft belangstelling voor sociale systemen, culturen en no man’s lands: veelgelaagde ruimtes die gecreëerd worden tussen wetten, normen, de fysieke grenzen tussen landen en gemarginaliseerde ruimtes in bestaande en onlinewerelden.

Jozef Wouters (1986) is een in Brussel gevestigde scenograaf. Hij ontwerpt ruimte en pakt ze in diverse contexten en constellaties aan.

Rebekka de Wit (1985) is een in Amsterdam gevestigde schrijfster.

Rodrigo Sobarzo de Larraechea (1982) is een in Amsterdam en Brussel gevestigde Chileense choreograaf en performer. Het werk dat hij maakt, probeert de kijker in een visuele introspectie te hullen, met een sterke interesse voor subculturele productie. @autisticmo (on Twitter)

Benny Claessens (1981) is een in Gent gevestigde acteur en regisseur.

Back to top