Ciné Club de l'INSAS

    17/05  | 22:00
    18/05  | 22:00

Free entrance

In het kader van The May Events @ INSAS, 16 > 20/05

Ciné Club de l’INSAS is een project van INSAS-studenten. Het ontstond uit de behoefte om samen te komen en cinema te laten leven en te beleven. Ciné Club de l’INSAS wil een open ruimte zijn waar de ‘kleine’ cinema aan bod kan komen, waar films en makers die buiten het reguliere circuit bestaan een plaats vinden. Dit met het doel om de cinema van vandaag in vraag te stellen, om ze te verbinden met die van gisteren en om de film van morgen te schetsen. 

https://www.facebook.com/cineclubinsas/

Gedurende één week is INSAS het festivalcentrum van het Kunstenfestivaldesarts. Op 17 en 18 mei organiseert Ciné Club de l’INSAS er twee filmvertoningen in open lucht, in relatie tot de thematiek van "The May Events".

17/05 - 22:00
UFE(UNFILMÉVÈNEMENT) — César Vayssié

(In aanwezigheid van de regisseur)

2016 – 153' – HD – FR > EN

Wat produceert (creëert) een samenleving (een team) zonder plan (scenario), maar met de dwingende (onvermijdelijke) wens (keuze) om een wereld (een film) op een andere manier te definiëren (maken). De tentoonstelling (vertoning) van zichzelf, gevaarlijke (fysieke) handeling (fenomeen) die het gevolg (de consequentie) is van elke politiek en amoureus (artistiek) engagement (actie).

18/05- 22:00 
Une jeunesse allemande (A German Youth) – Jean-Gabriel Périot

2015 – 93' – HD – Duits/FR > FR/EN

Aan het einde van de jaren zestig kwam de naoorlogse generatie in opstand. Onder hen journalist Ulrike Meinhof, advocaat Horst Mahler, filmmaker Holger Meins en de studenten Gudrun Ensslin en Andreas Baader, mede-oprichter van de Red Army Faction (RAF). De film is volledig opgebouwd uit archiefmateriaal en beschrijft de toenemende politieke betrokkenheid, gewapend verzet en het antwoord van de Duitse regering.

César Vayssié produceert films en acties op het snijvlak van beeldende kunst en dans. Zijn werk formuleert ongebruikelijke ideeën over kunst en politiek. In 2000 produceerde hij de film Les Disparates en hij werkte samen met Boris Charmatz, Philippe Quesne en François Chaignaud. Voor zijn film UFE(UNFILMÉVÈNEMENT) ontving hij de Georges De Beauregard National Award en de Audience Award tijdens het FID International Film Festival Marseille (2016). De film werd vertoond in MOMI New York en Tate Modern London. Zijn creatie COPROUDUCTION vormt een serie geïmproviseerde duetten met ervaren artiesten. Zijn werk was te zien in de White Cube in Londen, het Folkwang Museum in Essen, het MoMA, het Centre Pompidou, Nanterre-Amandiers en vele andere plaatsen gewijd aan beeldende en uitvoerende kunst. César Vayssié presenteerde zijn nieuwe creatie EXEMPLE in december 2017 in Menagerie De Verre, Parijs.

 

Jean-Gabriel Périot begon zijn carrière als monteur. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl uit film- en fotografische archieven. Hij gaf les en maakte installaties op het gebied van hedendaagse kunst. Vanuit zijn interesse voor de relaties tussen geschiedenis, geheugen en beelden (stilstaand of geanimeerd), deconstrueert hij met zijn werk het officiële archief. Hij verstoort het proces van geschiedvorming en stelt vragen bij de status van de herinnering of maatschappelijke kwesties.

Back to top